Američané posílají zprávy mrtvým

Na čem se dá také vydělávat …

V hlavách předních amerických tvůrců kreslených filmů a pohádek vznikl nový nápad. Na internetu vytvořili speciální webovou stránku, z níž mohou zájemci posílat zprávy do záhrobí svým příbuzným či známým. Vedoucí projektu Paul Kinsella v počítačové síti umístil stránku nazvanou Afterlifetelegrams (posmrtné telegramy), aby usnadnil kontakt mezi živými a mrtvými. Jenže komunikace s mrtvými není levnou záležitostí. Poslání jednoho slova stojí v přepočtu sto padesát korun ($5).

Zpráva je po odeslání doručena těžce nemocné osobě, která si ji snaží před smrtí zapamatovat, aby ji pak mohla v záhrobí vyřídit dotyčné osobě. „Poslíčci“, kteří zprávu nesou do říše mrtvých, jsou osoby, jejichž svíčka dohoří dříve než za rok. Během přípravy na odchod jsou „poslíčci“ testováni, aby bylo zaručeno, že zprávu nezapomenou. Kinsella sám na jejich školení dohlíží.

Jakmile se takzvaný „messenger“ – „poslíček“ odebere na pravdu boží, poplatek za doručení zprávy je v závislosti na jeho přání odevzdán příbuzným, popřípadě věnován na charitu či k zaplacení léčebných výloh.

Autor projekt však odmítá nést jakoukoli zodpovědnost za doručení. Živým tak nezbývá než doufat, že si mrtví zprávy po smrti opravdu předávají. „Popravdě řečeno, nikdo neví, co se stane, když člověk zemře.

Proto nemůžeme zaručit, že bude telegram opravdu doručen. Naši klienti však platí pouze za pokus doručit zprávu do záhrobí, nikoli za její doručení,“ říká Kinsella narovinu.

Projekt má pomáhat zvláště těm, kteří se se smrtí nemohou vyrovnat a stále truchlí. Zesnulý, kterému má být zpráva doručena, musí být mrtev minimálně třicet dní a zpráva musí být napsána v anglickém jazyce. (Plus)

Projekt najdete na adrese:

https://web.archive.org/web/20230112122339/https://www.afterlifetelegrams.com/